Japán "paprikás csirke"
sponsored links
Ha valaki kinyit egy tradicionális magyar szakácskönyvet, amelyben feltüntetik a fõzési idõt, akkor azt a véleményt formálhatja a magyar háziasszonyról, hogy ideje, mint a tenger. A túrós csusza kivételével minden étel minimum 2 órán át kell, hogy készüljön, különben nem lesz jó. A pacalpörköltet 3 órán, a palóclevest 2 és fél órán keresztül kell fõzni. Az klassz, amikor az embernek ott az egész nap, hogy összeüssön valamit, de szerintem ezt a luxust a XXI. században csak nagyon kevesek engedhetik meg maguknak, nem hinném, hogy egy mai magyar átlag háziasszony 2-3 órákat fõzöget a konyhában naponta. Nem csodálom, hogy sokan libabõrösek lesznek attól, hogy fõzzenek valamit, mert mondjuk egy töltött káposzta elkészítési ideje állítólag 2 óra 20 perc, és a becsületes író még azt is odatette zárójelben, hogy ennek kb. fele a munka. Hát kösz. Mire összevásároljuk a hozzávalókat, megfõzzük, már sötét éjszaka lesz. Ezt senki sem kívánhatja tõlünk. Arról nem is beszélve hogy minél tovább fõzünk valamit, annál több idõre lesz szükség a megemésztéséhez. Egy birkapörkölt esetében több napra is szükség lehet, mire szegény szervezetünk feldolgozza. És bizony ilyen ételeket enni minden nap nem életbiztosítás. A magyar konyhában szerény véleményem szerint az igazán jó dolog a fõzelék, persze csak akkor, ha nem mindennek lesz a végére ugyanolyan íze, ha nem fõzik felismerhetetlenné a szerencsétlen ...